Ads Top

Presentatie prototype tijdens Fair FashionTech DesignLab

Een hightechrobotvest van gerecycled materiaal dat je lichaamshouding beter maakt. Onderzoekers van Universiteit Twente en ontwerper Hellen van Rees presenteren hun prototype tijdens Fair FashionTech op 8 februari in DesignLab Universiteit Twente. Ze nodigen geïnteresseerde studenten, onderwijspersoneel, wetenschappers en bedrijfsleven van harte uit.

Onderzoekers Angelika Mader en Geke Ludden (Universiteit Twente) sloegen voor een initiatief binnen het EU-project WEARSustain de handen ineen met ontwerper Hellen van Rees. Ze ontwikkelden een robotvest waarin technologie geïntegreerd is met innovatief materiaal.
Resultaat: een vest van beweeglijke stof dat mensen op een intuïtieve manier een seintje geeft als hun lichaamshouding beter kan. Letterlijk een steun in de rug.

Naast dit robotvest komen drie andere Nederlandse initiatieven binnen WEARSustain aan bod tijdens Fair FashionTech. Ook kunnen aanwezigen met de onderzoekers en een panel internationale experts discussiëren over de toekomstvisie van draagbare technologie en innovatief textiel.
‘Dit vest is een eerste stap,’ aldus Ludden. ‘Tijdens Fair FashionTech willen we graag met geïnteresseerden ideeën uitwisselen over een duurzame toekomst voor dit vakgebied.’

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.